Magamról:

A Blog írója vagyis a nevem Kóczián Tibor, a mászótársaim Kócosnak becéznek. A nyolcvanas évek közepétől foglalkozok természetjárással. Barlangászással kezdtem, de idővel a túrázás a szikla és a hegymászás is helyet kapott az életemben. 1987-ben végeztem el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot a Vörös Meteor TE. Téry Ödön hegymászó szakosztályában. Ha a szabadidőm engedi, akkor túrázok, hegyet vagy sziklát mászok. Jártam, másztam az Alpok több helyén, mint pl. a Dolomitok, Dachstein, Mont-Blanc stb. és többször az északi szomszédunknál a Magas-Tátrában is. A hegymászással kapcsolatban Európán kívülre még nem jutottam. Bővebben: https://web.archive.org/web/20050226055125/http://szikla.hu/kikicsoda.html?mit=adat&ki=33 Elérhetőség: koczian.tibor [at] freestart.hu

Triglav

2009.09.02. 14:51 KócosT

Hely: Szlovénia / Júliai-Alpok / Triglav
Időpont: 2009.08.28.-30.
Túratársak: 
Balogh Ákos
Balogh István (Kami)
Kóczián Tibor(Kóc)

Péntek du. indulás 14 órakor Budaörsről, majd érkezés az Aljazev házhoz este 20:15-re.
S
zombaton 6-kor keltünk és 6:40-kor elindultunk fel a Tominsek úton. A Triglav házhoz (Trivlavski dom) délre értünk fel. Esős, viharos napunk volt, ami nem alkalmas a drótköteles utak járásához, de szerencsénkre baj nem történt. A délutánt egy maratoni 9 órás snapszerozással töltöttük el, időközben felérkező magyar ismerősök társaságában. A konyha menüjében a legfinomabb kaja a milánói volt, de később hatalmas csalódással konstatálták azok akik ettek belőle, hogy hányás és híg széklet formájában kell megválniuk tőle. Hármunk közül Ákos volt az a szerencsétlen ki megtapasztalta az előbb említett élményeket.
Vasárnap hideg, felhős reggelén fél nyolckor indultunk el a csúcsra, ahova 9:15-re értünk fel már napsütésben. A csúcsról  az úgynevett Bamberg úton mentünk le az Aljazev házhoz, ahova 16:30-ra érkeztünk meg.

Összefoglalva egy nagyon klassz kis túra volt, még most is gyötör a combomban az izomláz. :-(

2009.09.03.

Kócos
U.i.: Útvonalak leírása a Triglavra a Szikla.hu fórumban (2004-06-08 17:16 Tom-tom 8-as számú beírása). >> Fórum   >> Mászóhelyek >> Júliai-Alpok

 

Képek megtekintéséhez kattints ide a szövegre!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szlovénia hegymászás

A bejegyzés trackback címe:

https://bcspk.blog.hu/api/trackback/id/tr811355441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása