Magamról:

A Blog írója vagyis a nevem Kóczián Tibor, a mászótársaim Kócosnak becéznek. A nyolcvanas évek közepétől foglalkozok természetjárással. Barlangászással kezdtem, de idővel a túrázás a szikla és a hegymászás is helyet kapott az életemben. 1987-ben végeztem el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot a Vörös Meteor TE. Téry Ödön hegymászó szakosztályában. Ha a szabadidőm engedi, akkor túrázok, hegyet vagy sziklát mászok. Jártam, másztam az Alpok több helyén, mint pl. a Dolomitok, Dachstein, Mont-Blanc stb. és többször az északi szomszédunknál a Magas-Tátrában is. A hegymászással kapcsolatban Európán kívülre még nem jutottam. Bővebben: https://web.archive.org/web/20050226055125/http://szikla.hu/kikicsoda.html?mit=adat&ki=33 Elérhetőség: koczian.tibor [at] freestart.hu

Gyömbér-Chopok traverz + film!

2010.03.08. 10:49 KócosT

Hely: Szlovákia / Alacsony-Tátra / Gyömbér-csúcsára majd át a hegygerincen a Chopok-csúcsára.
Időpont: 2010.02.28. vasárnap
Túratársak:
Palásti G. György (Gyurma)
Kóczián Tibor (Kóc)

 

Stupeň lavínového nebezpečenstva

 

 

 

 

 

 

 

 

A túra nehézségi fokozata kb. II.-es.

Összességében jó kaland volt a travi, az orkán erejű déli szélről nem is beszélve. Annyira fújt, hogy amikor egy hágót kereszteztünk komolyan felmerült  bennem az a kérdés, hogy nem fog-e minket felkapni a szél és kiröpíteni az északi oldalra. Pl. mikor a Gyömbér csúcsára felértünk, akkor a csúcskereszt mellett egy szélárnyékos helyre csak szinte négykézláb tudtunk oda vánszorogni, mert félő volt, hogy felkap a szél és berepít az északi oldalra. :-( Szóval a széllel komoly gond volt. Időnként a kapucni és sapka alatt  levő fejem búbja úgy át hűlt, hogy féltem, hogy lefagy a fejem. Az arcomon meg az ajkaim fagyásától tartottam, de szerencsére nem történt semmi baj, csak az egyik kesztyűm repült el vízszintesen az északi oldalra egy ügyetlen pillanatomat követően, de volt másik. Szóval sok szenvedés árán átjutottunk a sípályára du. kettőre.  A túra után a házban vagy másfél órát pihiztünk és végül még világosban lesíeltünk a sípályán vissza a kocsihoz, Trangoška-ra. A lesíelésnél a hó nagy része nehezen síelhető fújt, már tömör hó volt, csak néhol találtunk porhavas kicsi részeket.

Budapest, 2010.03.09.

Kóc

 Kattints ide a szövegtre a túrán készült képek diavetítéséhez!

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia chopok gyömbér dumbier túrasí

A bejegyzés trackback címe:

https://bcspk.blog.hu/api/trackback/id/tr891818445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása