Magamról:

A Blog írója vagyis a nevem Kóczián Tibor, a mászótársaim Kócosnak becéznek. A nyolcvanas évek közepétől foglalkozok természetjárással. Barlangászással kezdtem, de idővel a túrázás a szikla és a hegymászás is helyet kapott az életemben. 1987-ben végeztem el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot a Vörös Meteor TE. Téry Ödön hegymászó szakosztályában. Ha a szabadidőm engedi, akkor túrázok, hegyet vagy sziklát mászok. Jártam, másztam az Alpok több helyén, mint pl. a Dolomitok, Dachstein, Mont-Blanc stb. és többször az északi szomszédunknál a Magas-Tátrában is. A hegymászással kapcsolatban Európán kívülre még nem jutottam. Bővebben: https://web.archive.org/web/20050226055125/http://szikla.hu/kikicsoda.html?mit=adat&ki=33 Elérhetőség: koczian.tibor [at] freestart.hu

Túrasível Csorbai-tó felett.+ film!

2007.12.10. 00:29 KócosT

Hely: Szlovákia/Magas-Tátra/Csorba-tó feletti sípálya
Időpont: 2007.12.09.
Résztvevők:
Hőke Marci
Kóczián Tibor(Kóc)
Pintér Farkas

 
Bővebben a lavináról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Lavina
Lavina előrejelzés Szlovákiában:Stupeň lavínového nebezpečenstva

 

 

 

 

 

 

 


Farkas már szeptemberben jelezte, hogy elmehetnénk a december 8-9.-kei hétvégén valahova sítúrázni. Jól kezdődött a havazás az idei ősz végén, de a megbeszélt időpontban még nem volt elég hó a szlovákiai hegyekben ahhoz, hogy szabadon bárhol lehessen sítúrázni, ezért úgy döntöttünk, hogy a Csorba-tó feletti sípálya szélén fogunk felcsoszogni. Az ausztriai hegyek szerencsésebbek voltak, sok hó esett ott az elmúlt hetekben, de a lavinaveszély is megnőtt, ezért nem akartunk oda menni. Marcinak ez volt az első sítúrája ezért is találtuk alkalmasnak a sípályát a lavina veszélyes pályán kívüli síelés helyett, na meg misem vagyunk olyan profik, hogy így a szezon elején bármit bevállaljunk.:)
Reggel kb. 4 óra 35-re mentem át Farkashoz a Maros utcába, majd miután átpakoltam az autójába a cuccaimat elmentünk Marciért a Török utcába. Tankolás után kb. félhatkor hagytuk el Budapestet. Csorba-tói sípálya aljához kb. tízre érkeztünk meg. Átöltözés után elindultunk a sípályára, hogy majd annak a szélén túrasíléccel felmenjünk a Szoliszkó túristaházhoz, ahova délre fel  is jutottunk. Az idő felhős volt, csak néha bukkantak elő a körülöttünk levő vad sziklás hegyek.
Fent a túristaházban ebédeltünk és pihentünk, majd félkettő felé elkezdtünk lesiklani a sípálya aljára a pénztárakhoz. Tervünk az volt, hogy a sípálya hátralevő üzemidejére veszünk jegyet és lesiklást gyakoroljuk, amit maradéktalanul teljesítettünk is. A pálya félnégykor bezárt.
Hazafelé megálltunk még a Donovaly alatt a Besztercebányától nem messze található faházas fogadóban vacsorázni. Este tíz óra felé értünk haza Budapestre.

 
2007.12.10. Kóc

Film:

 

 

 

 

 

dátum: 2007-12-12 10:11

szerző: bcspk

 

Ezek után arra lennék kiváncsi, hogy mikor fogom már olvasni a HEGYITURISZT program ajánlójában a túrasít? :) Kóc

dátum: 2007-12-10 23:32

szerző: Svájcituriszt (nem ellenőrzött)

 

Marci tessék megborotválkozni! :-)
Ej de szép kis mozgás volt ez is. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia magas tátra túrasí

A bejegyzés trackback címe:

https://bcspk.blog.hu/api/trackback/id/tr361091933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása