Magamról:

A Blog írója vagyis a nevem Kóczián Tibor, a mászótársaim Kócosnak becéznek. A nyolcvanas évek közepétől foglalkozok természetjárással. Barlangászással kezdtem, de idővel a túrázás a szikla és a hegymászás is helyet kapott az életemben. 1987-ben végeztem el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot a Vörös Meteor TE. Téry Ödön hegymászó szakosztályában. Ha a szabadidőm engedi, akkor túrázok, hegyet vagy sziklát mászok. Jártam, másztam az Alpok több helyén, mint pl. a Dolomitok, Dachstein, Mont-Blanc stb. és többször az északi szomszédunknál a Magas-Tátrában is. A hegymászással kapcsolatban Európán kívülre még nem jutottam. Bővebben: https://web.archive.org/web/20050226055125/http://szikla.hu/kikicsoda.html?mit=adat&ki=33 Elérhetőség: koczian.tibor [at] freestart.hu

Túrasível Nagy Hideg-hegyre.+ film!

2007.11.23. 10:06 KócosT

Hely: Magyarország/Börzsöny/Királyrét Cseresznyefa parkoló - Nagy Hideg-hegy
Túra időpontja: 2007.11.17. Szombat

Résztvevő:
Pintér Farkas
Kóczián Tibor (Kóc)
Tüdős Balázs
Horváth Ildi
Gáti Gábor
Szepessy Áron


Magyarországról hótérkép: http://www.idokep.hu/ho_hd.php?3d=1


Farkas szombat reggel 8 óra után nem sokkal érkezett hozzám, majd az Ő kocsijával mentünk Királyrétre vagyis a Cseresznyefa parkolóba. A parkolásért 1000.-Ft-ot kértek.
Kb. negyed tizenegykor indultunk el felfelé, Nagy Hideg-hegyre. Fél tizenkettőre értünk fel a déli lesikló pálya aljához, ahol találkoztunk Ildivel ki a pályán síelt és Balázs meg pont ott ért minket utol, ki felfelé jött utánunk túraléccel. Fent a Nagy Hideg-hegyi turistaház előtt találkoztunk Gáti Gabival és Áronnal. A házban rengetegen voltak, hatalmas sorral a büfé előtt. Nem is maradtunk ott sokáig csak egy kicsit melegedtünk és pihentünk. A tervünk az volt, hogy tovább megyünk a Csóványosra, de helyette vettünk egy félnapos síbérletet és lesiklottunk. Balázs napközben átcsoszogott a Csóványoshoz a túralécével, ahol a kilátóba fantasztikus panoráma fogadta, a távolban látta a Magas-Tátrát is. Az északi pályán a nagy felvonó nem üzemelt csak a kicsi, így a pálya felét tudtuk csak síelni. Néha lesíeltünk a nagypálya aljára is, ami nagy élmény volt, hisz szűz hóban lehetett siklani, amiben egy rossz volt, hogy lentről fókával kellett felcsoszogni. A szűzhavazás helyett nekem jobban tetszett a felvonós pályarész, de a többiek gyakran lementek az aljára, hogy majd felfókázzanak, mert szerintük ennek jó edzés értéke van.:) A lesiklópályán és a felvonókon nem volt tömeg, szinte sohasem kellett sorba állni. Majdnem zárásig síeltünk, az utolsó félórát a turistaházban töltöttük el.
Még sötétedés előtt indultunk le síléccel a lábunkon a Cseresznyefa parkolóhoz, de oda már sötétbe érkeztünk meg.


Összefoglalva egy igen fasza nap volt!

 

Bp, 2007.11.23.

Kóc

Kattints ide, ha megakarod nézni a túráról készült felvételeket!


Film a Nagy Hideg-hegy sípályájáról:

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország börzsöny nagy hideg hegy túrasí

A bejegyzés trackback címe:

https://bcspk.blog.hu/api/trackback/id/tr781091931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása